Twin Flame odnos i Twin Flamitis – kao opis fiksacije nekom osobom

Smatrate da ste sreli svog Twin Flamea? Jeste li sigurni? Znate li da u 99,99% situacija kada osobe to misle, zapravo proživljavaju s nekim iskustvo Trauma Bonda? I pate od Twin Flamitisa – fiksacije idejom “srodne duše i vječne, sudbinske ljubavi.” U ovom tekstu pobliže ću objasniti ove pojmove u nadi da će vam to pomoći i služiti.

Postoji to uvriježeno mišljenje ili možda kolektivna halucinacija u kojoj, mnoge žene, (osobito one koje mi dolaze na coaching) njeguju fiksaciju da su upoznale svog Twin Flamea i da je zbog toga odnos u kojem su – težak, jer eto “mora biti teško da bi oboje izrasli”.

Mnogo sam se puta začudila jer, ono što bi mi opisivale nije ni blizu iskustva TF odnosa, već je opis traumatskog odnosa. Neki bi ga nazvali i karmičkim, ovisi u što vjerujete.

Stoga sam, kao i mnogi pisci koji su se susreli s tematikom ili doživjeli iskustvo koje bi se moglo okarakterizirati kao “Twin Flame susret”, dublje krenula proučavati pojam.

Twin Flamitis

Postoji u duhovnim (spiritualnim) krugovima izraz koji dobro opisuje takvu iluziju, a zovemo ga Twin Flamitis. Izraz koji sugerira da osoba duboko robuje zabludi da je upoznala svoju “srodnu dušu” i da samo s tom osobom može biti sretna. Jer je to njena “prava” osoba, i svaki pokušaj romanse s nekim drugim je njoj zapravo pogrešan.

Na tu iluziju, najčešće se nakače osobe koje su opsjednute idejom odnosa s nekim, a taj odnos ili nikako da se realizira. Ili je po njih loš, u svakom smislu. Ali oni trpe razne oblike manipulacija, možda čak i nasilja samo kako bi sebi zapravo dokazali da su u pravu i da je to ipak ta “velika, sudbinska ljubav.”

Međutim nije.

Susret između Twin Flamesa je itekako moguć i on zaista služi kako bismo kroz taj susret rasli. Međutim, važno je razumjeti da nam svaka osoba, uključujući i TF-a zapravo zrcali nas. I da je to svakom odnosu i zadatak, Twin Flameu osobito.

Nije cilj, postaviti tu osobu na pijedestal i učiniti je u svojim očima zapravo božanstvom. Već je “zadatak”, spoznavati sebe, pronalaziti svoje odgovore, svoju istinu koju nam druga strana zrcali i kroz to rasti.

Nije rješenje ni pokušati bježati od odnosa sa svojim TF-om, jer zapravo time silno pokušavamo pobjeći od sebe. A to je, znamo već, nemoguća misija.

Susret s Twin Flameom i znjegovo značenje

Dakle, što nam je činiti ako ga susretnemo ili bar mislimo da smo ga susreli?

Zahvaliti na iskustvu, na susretu i na lekcijama koje iz toga proizlaze.

Nije cilj niti bježati od te osobe i odnosa. Niti je cilj učiniti je centrom svog života i sve svoje odluke, želje i snove vrtjeti oko nje.

Kod susreta s Twin Flameom, veoma česta pojava je neko iskustvo. Npr. pokušaj ljubavnog odnosa koji se ne razvije, jer osobe shvate da u ovom trenutku u životu ne bi mogle zajedno. Pa se dogodi razdvajanje, koje uvijek barem jednoj strani teško pada, a moguće i objema. I bore se protiv toga. Međutim nije poanta boriti se i pokušavati biti zajedno kako god. Nije.

Poanta je prihvatiti da ste vi i dalje zasebna osoba i zasebna duša. Niste polovica ničega i nikoga. Vaš je zadatak živjeti vaš život, pronalaziti svoju životnu svrhu i put, iscjeljivati svoje traume. Ići zapravo svojim stazama, neovisno o drugoj osobi.

To znači prihvatiti da niste zajedno, da ćete možda biti a možda i nećete i da je to u redu. To nije kraj svijeta. Nije kraj vas kao osobe. I nije kočnica na putu da ostvarite prelijep partnerski odnos s nekom drugom osobom.

Ponovni susret tj. Unija

Često se događa da osobe koje su prihvatile susret sa svojim Twin Flameom na zdrav način, doživjele to kao blagoslov i priliku da izrastu iz svojih vlastitih trauma, ali i prihvatile činjenicu da možda to nikad neće biti ljubavni odnos, već da će poći svatko svojim putem, dožive tijekom života ponovni susret s tom osobom i ljubav.

Međutim, to ne treba biti cilj.

Ne treba. Jer, ako vam to postane cilj počnete bolovati od iluzije “idealnog partnerstva” s tom osobom i to postaje nezdrava opsesija. A ljubav kao takva čista je suprotnost od opsesije, jer ljubav je sloboda.

Trauma Bond

Bilo koji oblik ovisnosti o nekome ili ideji nečega nije sloboda, već ropstvo. Prvenstveno za osobu koja je fiksirana na nekog, ali i za drugu stranu koja se osjeća sputano, zarobljeno, kao da je netko guši.

Još jedna važna činjenica u ovoj priči je znati prepoznati radi li se zaista o TF povezanosti ili se radi o Trauma Bondu, (koji je podsjećam, najvažnija tema koju obrađujem s klijentima na coaching sessionima),te kako prepoznati razliku?

Twin Flame povezanost, za razliku od karmičkih odnosa, služi vašem rastu i nije nikada destruktivna.

Možete prolaziti svakakve faze s tom vašom osobom, od intenzivnih emocija, do faza šutnje, prijateljstva ili udaljavanja, međutim taj odnos nikada vas ne umanjuje. Dapače, potiče vas na preispitivanje, na samospoznaju, na rast, na prihvaćanje, na razumijevanje. Kroz njega učite tko ste kao osoba, što ste prošli, gdje je to u vama ostalo, koliko vas i zašto boli i kako da to otpustite.

Prema toj vašoj osobi uvijek osjećate neku posebnu, laku, ponekad neobjašnjivu ali sveprisutnu emociju ljubavi, koja može biti popraćena strašću ali i ne mora. No uvijek je kako rekoh prisutna i uvijek joj je želja biti podrška, zaštita i razumijevanje.

Uvijek je prisutan neobjašnjiv mir. Ljepota, lakoća i podržanost.

Trauma Bond odnos je destruktivan

Trauma Bond odnos (karmički odnos), je odnos koji vas razara, emotivno, zdravstveno, mentalno. S njim ste stalno u nekim cikličkim, opsesivnim krugovima u kojima jedna osoba sad želi, druga ne želi. Pa kad se prva ohladi, onda se druga zagrije. Jako je strasno, pa je jako grubo, ali nema osjećaja svrhe i mira. Ima samo gladi za još, a zapravo nikako da se ta glad namiri.

To nije ljubav. To je opsesija koja se trigerirala u dvoje ljudi koji su energetski prepoznali istu traumu iz djetinjstva, samo se ona drugačije aktivira.

Kod jedne strane je to oblik vezanosti koji je anksiozan, posesivan, u konstantnoj potrebi za drugom stranom. A drugi je oblik onaj koji izbjegava bliskost, emotivno nedostupan, jer se zapravo boji vlastite ranjivosti.

Prvi daje “ljubav” jer smatra da jedino tako može “zaslužiti biti voljen/a”. Dok drugi uzima i zapravo se povlači jer ga privlači onaj tip osobe koji je nedostupan baš kao i on/a, jer tu hladnoću smatra emocijom – (iskrivljena slika ljubavi, nastala u ranom djetinjstvu, najčešće naslijeđena iz dinamike partnerskog odnosa kojeg su imali roditelji).

Oba su način zapravo glasne poruke podsvijesti o dubokim, emotivnim povredama i nisu ljubav.

Jer ljubav ne nanosi bol, ne kontrolira, ne uvjetuje, ne omalovažava niti igra igre moći.

Što ako sami ne možete prepoznati razliku?

Ako niste sigurni u kakvom ste tipu odnosa ili pak osjećate da bez neke osobe “Ne možete” ili žarko želite neki odnos, ali taj odnos nikako da se realizira, a ne možete sami razaznati radi li se TF ili o Trauma Bondu, možete mi se javiti za savjetovanje ili pročitati moju Duologiju, knjige Tama i Svjetlo, koje govore kroz prizmu mojih osobnih iskustava o osjetnoj razlici između TF i TB odnosa, te kako se nositi s Twin Flame a kako s Trauma Bond odnosom.

Za one dame koje su spremne ići i korak dalje, u ponedjeljak kreće novi krug seminara Love change – koji je dizajniran baš za osvještavanje obrazaca i uvjerenja koje nas koče i zbog kojih robujemo određenim odnosima i traumama.