Što bi učinila “najbolja ja”

Postoji nešto što prakticiram već neko vrijeme i naprosto transformira moj život. Nije to nikakva duhovna tehnika, nije to nikakva istočnjačka praksa, već nešto moje, što mi je došlo intuitivno u trenutku nekog mog životnog kolebanja.

I od tad kad god sam u dvojbi, postavim si jednostavno pitanje:

Bi li to učinila najbolja ja?

Da sam sada ta najbolja ja, bih li to učinila? Što bi učinila ta najbolja ja?

U tom trenutku, kristalno jasno mi postane kojim putem dalje.

Najbolja ja, je ideja, ali… svakog dana učim kako biti najbolja ja, samoj sebi. Ta najbolja ja nije ni nesigurna, ni nestrpljiva, ni lakomislena, ni ishitrena.

Najbolja ja ne bavi se stvarima koje me okupiraju u nekom trenutku. Pa onda shvativši da se besmisleno okupiram nečim nebitnim promijenim fokus, odložim mobitel, premotam film u glavi i fokus stavim na sada i ovdje.

Živjeti u sada

Življenje u trenutku mnogima je floskula ali… živjeti u trenutku se uči. Ja učim pratiti tok svojih misli i uhvatiti ih kad krenu tamo gdje ne želim biti. I uspijevam, sve češće.

Nisam u sutra, jer sutra je scenario koji se nikad ne mora dogoditi. Nisam u jučer, jer jučer ne mogu promijeniti. Tu sam.

A ako um nešto analizira, doskočim mu s pitanjem. Najbolja ja, zaustavi ga u njegovim centrifugama.

I znate onaj grč koji se javi u nama kad nismo u sada i ovdje, kad krenemo u brigu i analize, u dramu i nepotrebno zdvajanje? I njega predam. Uvalim ga kao vrući krumpir i zapitam se kako bi s njime Najbolja ja?

Ona se ne bi brinula, ona ne bi puno ispitivala, ona bi pustila ljude da se jave sami. Ona bi negdje pila kavu, planirala izlet, čitala knjigu, pripremila si vruću kupku ili pekla kolače.

Najbolja ja – je opuštena

Najbolja ja bila bi opuštena. I dosljedna. I direktna. I konkretna. I svoja. U svom okviru.

Svidjela bi se svakome jer se ne bi imala potrebu svidjeti nikome.

Najbolja ja, postoji u svakoj od nas, ali zazivamo li je? Vjerujemo li joj? Tražimo li njen savjet?

Ili odgovore tražimo tamo gdje zapravo ne postoje, u svijetu oko nas, tamo gdje dobivamo samo fragmente i nikad ne vidimo cijelu sliku?

Što bi sad učinila Najbolja Ti?

U kojoj god da se situaciji nalaziš?

Zapitaj se. Sama sebi budi od pomoći.

S ljubavlju,

M.


Kako biti žena sa stavom, prepoznati toksične obrasce ponašanja, vlastite nesigurnosti i izgraditi zdrave temelje vlastite ličnosti, opisala sam u svojim knjigama – Duologiji Beskraj: Tama i Svjetlo. Ove knjige i milijuni savjeta u njima pisanih iz osobnog iskustva, dat će ti odgovore na pitanja kako više nikad ne završiti u nekoj ljubavnoj zavrzlami.

Prijave za individualni coaching na temu odnosa putem maila info@marijaklasicek.com a detalji o coachingu, temama i cijenama putem weba marijaklasicek.com