Pozicija moći u odnosima

Znate li što je to “pozicija moći” u odnosima? To je onaj osjećaj kad drugoj strani daš do znanja koliko se cijeniš i poštuješ i kako nećeš biti jedna u nizu, neka tamo igračka. Netko za zabavu.

Većina žena koja mi se obrati pitanjem, vezano uz neku ljubavnu situaciju, uvijek dolazi iz suprotne perspektive, one koja nešto traži od nekog. Koja nešto želi, treba i zapravo ne zna kako to postići pa je spremna na apsolutno sve da to postigne, tj. uvjeri nekog muškarca da učini nešto što ona želi. Najčešće da joj se obveže i odabere nju.

I većina žena ne shvaća da baš to što nešto mole, traže i jure, ih dovodi u podčinjenu situaciju, zbog koje automatski nisu više zanimljive muškarcu prema kojem imaju emocije.

Međutim, to ne mora biti tako i odnosi ne moraju biti komplicirani kad shvatite da pozicija moći nije mjesto niti manipulacija. To je jednostavno stav koji usvojiš i po kojem živiš. To je spoznaja koliko vrijediš i kako nećeš ulagati sebe u nijedan odnos u kojem ne postoji reciprocitet, i u kojem osoba s kojom se viđaš, tj. tvoj muškarac nema uvid u činjenicu da te može vrlo lako izgubiti, ako se ne bude ponašao kako se muškarac u odnosu treba ponašati, s ljubavlju, poštovanjem, privrženošću, nježnošću i odanošću.

Jer ti naprosto ništa manje ne zaslužuješ, niti razmatraš.

Zauzeti pravi stav

I ne, to se ne izjavljuje suzama, ucjenama i ultimatumima, to se živi, to se pokaže na način da sebi posvetiš kvalitetno vrijeme i uopće ne trošiš dah na pitanja “Zašto nisi zvao?” i “Zašto mi ne odgovaraš na poruke?”

Jer prije svega znaš da nitko nije toliko vrijedan da ga moliš za njegovo vrijeme i pažnju, za nešto što se u svakom normalnom odnosu podrazumijeva. Jer ni prijatelje ne moliš da ti se jave, pa zašto bi nekog tipa?

I ne, to nije egoizam i umišljenost, to je naprosto faktor osviještenosti o vlastitoj vrijednosti.

Sve smo mi griješile. Sve smo imale loše trenutke, bile ponekad povrijeđene i razočarane ali to ne znači da iz toga ne možemo naučiti. I ja sam imala svojevremeno svoje mušice a sada sam žena kojoj druge žene dolaze po savjet kada se nađu u nekoj čudnoj love situaciji.

Naučila sam, osvijestila se, spoznala tko sam i koliko vrijedim. Naučila sam komunicirati svoje želje i emocije, naučila pokazati jasan stav i činjenicu da me ništa manje od kvalitetnog, iskrenog, i ljubavnog ne zanima. Svaku insinuaciju površnog, bezveznog polu odnosa sasiječem u startu.

Ne ulazim u komunikaciju s muškarcem koji ne zna što želi. Niti trošim svoje vrijeme na nekog tko nudi izgovore i šuplje priče. Moje vrijeme zaslužuju samo ljudi s karakterom koji se znaju izboriti za ono što žele i još bolje to znaju čuvati.

Svaka je od nas dijamant

Moje srce je vrijedan dijamant. Ne može ga osvojiti bilo tko i ne može bilo tko dobiti moje vrijeme i priliku da nađe put do mog srca. A ako tu priliku prokocka, onda žalim slučaj, ali mi smo završili.

Isto tako vrijedan dijamant je svaka od nas. Svaka, bez iznimke. Samo neke žene su to osvijestile a neke tek budu. Tu sam da ih u tome potaknem.

Baš svaku. I tebe koja upravo čitaš i boriš se sama sa sobom, grizeš nokte i pokušavaš dešifrirati njegovo “čudno” ponašanje. Ono nije čudno, samo govori da mu nisi prioritet. Jer da jesi, ne bi imala nedoumica, on bi ih otklonio svojom pažnjom i prisutnošću.

Pravi muškarac, zainteresirani muškarac neće ti bacati mamce pa onda servirati izgovore. Pravi muškarac smislit će kako te vidjeti, kako te iznenaditi, nasmijati. Radit će ustupke i javljati se uvijek, na svaku poruku, s veseljem. Jer zna koliko je sretan što te ima u životu. I ne, nisi zbog tog umišljena, samo si žena koja zna koliko vrijedi.

Po tom stavu živim, u svim sferama života i to sam opisala u svojim knjigama, jer želim da znate da vi dame moje imate moć u svojim rukama, da za sebe birate najbolje a ne da skupljate nečije mrvice.

Pozicija moći je osjećaj vlastite vrijednosti

Pozicija moći je znati tko si, koliko vrijediš i kako zaslužuješ cijeli svijet. A od muškarca koji te voli i da ti skida zvijezde s neba.

Svatko tko misli da je odnos manje od toga, treba dobiti jasno uputstvo da te zaobiđe. I svoje “sheme”, ideje, “kombinacije” i izgovore ponese sa sobom, što dalje i bez povratka.

Sretan put – poželjet će mu žena sa stavom i već tren kasnije zaboraviti da taj postoji. Ona nema vremena baviti se spammerima i švalerima. Ona je na misiji zvanoj – moj sretan život. I ništa što ne ide ruku pod ruku s tim je ne zanima!