Mit o jakim ženama, da li ih muškarci zaista ne vole?

Je li istina da muškarci zaista ne vole jake žene? Da li zaista zaziru od njih i ne znaju se s njima nositi, ili je to samo stereotip koji se prenosi generacijama i opravdava one pojedince; i muškarce i žene koji ne žele raditi na sebi?

Moram naglasiti da je to zaista mit. Ili izgovor.

Izgovor onih žena koje ne žele zapravo preuzeti odgovornost za svoj život. Žele biti slabe i ovisne o muškarcima jer smatraju da to jednostavno tako treba.

I u redu, ne osuđujem, jer svatko ima pravo na svoj izbor. Ali, biti tako letargična znači da zapravo smatraš da ne zaslužuješ više i bolje za sebe.

Svaka žena ima pravo ne se željeti obrazovati, ne se željeti ostvariti na nekom karijernom polju ili u sportu npr. Ima pravo željeti biti supruga i majka i razmišljati o nekim naoko jednostavnim stvarima.

Ali isto tako, kada posve zbog toga ovisi o muškarcu, osobito financijski pa se zatekne u situaciji da mora paziti na svaku svoju riječ i moliti ga da djetetu kupi novu majicu ili hlačice, ona mora znati da je to isto njen izbor.

Je, njen je izbor jer je odlučila biti ovisna o nečijem raspoloženju, volji, karakteru ili prosto drskosti.

Zbog toga, žena treba biti svoja i treba biti jaka, treba biti financijski neovisna i treba biti načitana. Treba jer mora moći brinuti o sebi i svojoj djeci, mora ih moći zaštititi.

Pravi muškarac želi stvarnu ženu

Muškarcu, osobito slabiću mnogo je teže manipulirati s takvom ženom. Ali pravom muškarcu koji je realiziran i siguran u sebe, njemu imponira uz sebe imati ostvarenu ženu, ženu koja zna što želi, kuda ide i koja se uvijek zna zauzeti za sebe.

To ne znači da je ratoborna, svadljiva ili da će se natjecati s njim i u vezi ili braku “Nositi hlače”. Ne, to samo znači da je posložena i svoja a itekako zna muškarcu u svom životu pustiti da bude muškarac i poticati ga da bude najbolja verzija sebe.

Stoga, slabići, oni ne mogu s jakim ženama. Njima treba pokorna žena koja o njima ovisi i koju oni manipuliraju.

Posloženim muškarcima, njima treba partnerica, osoba koja je u jednakoj mjeri posložena i svoja.

A sva ova naklapanja o tome kakva žena treba biti da bi se muškarcu svidjela, svi ti zastarjeli svjetonazori su samo ideje ljudi koji se nisu ostvarili, pa svoju žuč prenose dalje.

Sterotipi umiru tako, što ih prestanemo prenositi i tako što prestajemo u njih vjerovati.

Vaša Zaljubljena