Muškarac je lovac i bježi od žena koje love njega!

Uvijek je to tako zbunjujuće, frustrirajuće i bolno kada muškarac koji ti je do jučer skidao zvijezde s neba, slao poruke u svako doba dana i zvao te spontano samo da ti čuje glas, odjednom nestane.

Nema ga.

Ne piše.

Ne zove.

A ako se i javi na tvoje poruke, daje neke konfuzne, neodređene odgovore iz kojih ti nije jasno apsolutno ništa.

Ne razumiješ što se dogodilo? I zašto odjednom takav preokret?

On ti govori o možda a još jučer je želio sve.

A ti se loviš za to možda jer misliš da mu se nešto događa, možda ima nekih problema?

Stvar je zapravo u tome da možda zapravo znači ne.

Koliko god to grubo zvučalo i koliko god te to zapravo frustriralo, ali znaš i sama koliko si puta nekom tipu koji te i nije osobito zanimao davala neke minijaturne šanse, jer je bio okej i zgodan ali nije te zapravo osobito privlačio.

Iako je ispočetka imao perspektive, bio zanimljiv i zabavan, u nekom trenutku je izgubio tu čar. Možda zapravo ne znaš zašto je to tako, ali jednostavno si ga u svojoj glavi pospremila u neku kategoriju “i ne baš” i tamo ostavila. Jer nisi osjećala onu neku iskru zbog koje bi mu zapravo zbilja pružila priliku.

Želja kao motivator

Muškarci su po tome isti, ali kod njih je želja glavni motivator.

Oni žele osvajati, žele se truditi i uvijek im se najviše sviđa ona žena koju nekako baš i ne mogu pročitati. Ona koja im daje naznake da postoje simpatije s njene strane ali isto tako ne želi odnos pod svaku cijenu i promatra kako će se situacija razvijati. Pušta muškarca da se oko nje trudi, uživa u njegovoj pažnji i u cijelom procesu upoznavanja i dejtanja.

Ona je jednostavno žena kojoj se nigdje ne žuri i koja nema potrebu ulagati sebe u odnos koji nije definiran, jer zapravo još nije ni sigurna da s tim muškarcem želi odnos.

Stoga je jednostavno i dalje vrlo opuštena, neopterećena tim muškarcem i pričom koja će se možda razviti a možda i neće.

Zbog toga ona ima lagani gard, a taj gard muškarca motivira da je osvoji.

No, mnoge žene kada se zainteresiraju, spuštaju svoj gard, postanu dostupne, počnu se truditi jer misle da će tako osigurati cijelu priču i tu možebitnu vezu. Ali veza kao takva još ne postoji, to je samo želja i pretjerani trud oko muškarca koji još nema emocije prema toj ženi, samo će ga nagnati da se povuče. Jer mu njen trud, angažman i oblijetanje oko njega stvaraju osjećaj da on ništa ne mora, a on želi. On se želi truditi.

Muškarac je lovac, on osvaja

On želi osvajati.

On se želi osjećati kao pobjednik. Kao onaj koji je osvojio tu posebnu, izuzetnu ženu za kojom mnogi uzdišu. Jer ona je posebna, u svakom pogledu. Žena koja zna što želi, kuda ide i uživa u životu.

No, kada mu to uskratiš, čar se gubi i on se lagano distancira.

A to te frustrira i onda počneš stezati obruč, ispitivati sve više i vršiti pritisak. Njemu je sve to previše pa još malo zahladi.

I boom, ti pucaš po šavovima, kažeš mu sve što ga ide i on se tada skroz distancira jer ne želi dramu a i ne vidi te više kao onu fantastičnu, samopouzdanu ženu koja ga je očarala.

I okreće se onoj ženi kojoj on baš i nije potreban. Onoj koja veselo na Facebooku objavljuje status o svom novom genijalnom projektu kojim je posve okupirana.

Ona nije nužno ljepša, ni pametnija, ali je mudrija. Ona je svoja. Zanimljiva i neopterećena odnosom s nekim muškarcem kojeg površno zna.

Ali ona je zanimljiva. I uz to je izazov. I tup uskoro su zajedno, a ti se pitaš koji se to vrag upravo dogodio?

Zvuči poznato?

Znam, bila sam i sama u toj situaciji. U situaciji u kojoj mi nije bilo jasno kako odjednom netko, tko me obasipao pažnjom i želio biti u mojoj blizini 24/7, sada gleda kako da danima ne odgovori na moju poruku.

Ali sve to me navelo da počnem drugačije doživljavati odnose i da u njih ulažem tek kada to zaista postanu odnosi tj. veze. Nikako ne prije i ne s idejom da će neka simpatija prerasti u ljubav.

I to tako, što sam fokus stavila na sebe, svoje ciljeve i želje. Na razumijevanje balansa muške i ženske energije koji je neophodan da bi postojao balans u odnosu.

To je ono čime ćemo se baviti na ovoj platformi kroz razne teme koje ćemo obrađivati.

Nadam se da vam se dosad već sviđa Zaljubljena i da ste pronašle ili ćete tek pronaći nešto za sebe.

Veselim se otkrivati vam tajne koje sam naučila, a osobito kako postati žena sa stavom. Žena koja ostvaruje ono što želi i žena koja uz sebe ima svog, savršenog muškarca.

Do sljedećeg virtualnog susreta, veliki pozdrav!

O coachingu i seminarima:

05. travnja kreće novi krug Izazova – Love change, na koji se možete prijaviti i početi mijenjati svoja uvjerenja i svoju percepciju ljubavi, odnosa i svog odnosa prema muškarcima. Izazov je idealan za žene koje su se opetovano razočarale u ljubavi i žele promjenu.

Veselim se vašim prijavama i ljubavnim promjenama.


Kako biti žena sa stavom, prepoznati toksične obrasce ponašanja, vlastite nesigurnosti i izgraditi zdrave temelje vlastite ličnosti, opisala sam u svojim knjigama – Duologiji Beskraj: Tama i Svjetlo. Ove knjige i milijuni savjeta u njima pisanih iz osobnog iskustva, dat će ti odgovore na pitanja kako više nikad ne završiti u nekoj ljubavnoj zavrzlami.

Prijave za individualni coaching na temu odnosa putem maila info@marijaklasicek.com a detalji o coachingu, temama i cijenama putem weba marijaklasicek.com